Spaghetti z tuńczykiem
Makaron Sanletti i jeszcze tylko trzy składniki i mamy gotowy przepis na szybkie, codzienne, proste danie.
Cukinia to nasz “must have” w kuchni. Cukinia to same zalety! Ma mało kalorii. Jest za to bogata w składniki odżywcze i ma dużo błonnika. Szczególnie polecamy tę młodą, o cienkiej skórce i małych pestkach. Dużymi okazami też nie pogardzimy, ale na nie mamy inny sposób.
Cukinia daje w kuchni wiele możliwości – można ją jeść na surowo, gotować, smażyć, grillować i piec.
Składniki
Makaron Spaghetti Sanletti 250 g
Tuńczyk 1 puszka
Cukinia 1 szt.
Ser feta 150 g
30 min
3 porcje
Sposób przygotowania
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Pokrój cukinię i na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Na rozgrzaną patelnię wyłóż cukinię i usmaż złoty kolor.
Wymieszaj makaron z tuńczykiem i cukinią.
Przed podaniem makaronu z tuńczykiem posyp danie preferowaną ilością sera feta.