

Zupa jarzynowa
Całoroczna propozycja na pyszną i zdrową zupę dla całej rodziny to bez dwóch zdań jarzynowa! U nas w niecodziennym wydaniu, bo z makaronem. Aromatyczna, sycąca, podobno wykona ją nawet kuchenny laik!
Składniki
Makaron Pipette Sanletti 100 g
Woda 2,5 litra
Marchewki 2 szt.
Por 1 szt.
Seler 1 szt.
Korzeń pietruszki 1 szt.
Ziemniaki 2 szt.
Liść laurowy 2 szt.
Zielenina
Sól i pieprz do smaku
45 min
8 porcje
Sposób przygotowania
Gotujemy wodę w dużym garnku.
1 marchewkę, pół selera, 1 pietruszkę obierz i wrzuć do wody.
Dodaj pory i liście laurowe do wrzącej wody. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Następnie wyjmij wszystkie warzywa z bulionu, nie będą już potrzebne.
Pokrój ziemniaki w kostkę, zetrzyj pozostałe marchewki i seler na tarce. Dodaj do bulionu i gotuj do miękkości. Dodaj makaron, gotuj do miękkości. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ziołami.