Do tego przepisu użyto makaronu Spaghetti
Spaghetti z sosem dyniowym
Oto niezwykle jesienne danie – makaron spaghetti z sosem dyniowym. Ta propozycja to połączenie słonego smaku makaronu i słodkiego smaku dyni.
Składniki
Makaron Spaghetti Sanletti 150 g
Dynia 100 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Zioła prowansalskie 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku
30 min
2 porcje
Sposób przygotowania
Dynię oczyść, pokrój i usuń nasiona. Nasion nie wyrzucaj, możesz je ususzyć.
Rozgrzej patelnię z grubym dnem. Na oliwie podsmaż dynię. Po 20 minutach powinna być już miękka.
Dodaj ulubione zioła. Ugotowany al dente makaron dodaj do tak przygotowanej dyni, wymieszaj na patelni z chochlą wody z gotowania makronu.
Podawaj z tartym serem lub dodatkiem fety i suszonymi pomidorami.
Eksperymentuj do woli!